Relatietherapie Utrecht – Daniella Postma

Relatietherapie richt zich in eerste instantie op het oplossen van problemen in een liefdesrelatie. In iedere relatie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor. Dit is normaal en hoeft niet te betekenen dat je relatie slecht is.

Wanneer jullie er samen echt niet meer uit komen, staan jullie voor de keus om ofwel de relatie te beëindigen, of hulp van buitenaf in te schakelen. Indien er voor het laatste gekozen wordt kan relatietherapie een goed idee zijn.

Mijn werkwijze als relatietherapeut in Utrecht

Als relatietherapeut breng ik samen met jullie de problemen in de relatie in kaart. Hieruit kunnen onder andere nieuwe omgangsvormen en een betere communicatie voortkomen.

Doel van Relatietherapie Utrecht is het doorbreken van de neerwaartse spiraal en ervoor zorgen dat de relatie voor jullie allebei weer bevredigend wordt.

Als relatietherapeut kan ik echter geen kant en klare oplossingen bieden. Jullie zullen serieus energie moeten steken in jezelf en de relatie om de therapie te laten slagen.

Bij Relatietherapie Utrecht kan het gebeuren dat er onverwachte dieperliggende oorzaken boven komen die (mede) oorzaak zijn van de relatieproblemen. Je kunt dan denken aan een depressie, een burnout of een onverwerkt trauma bij een van de partners.

Relatietherapie Utrecht: Laatste strohalm?

Wat je vaak ziet is dat relatietherapie ingezet wordt als laatste strohalm: de partners staan eigenlijk al op het punt om uit elkaar te gaan. Ze geven de relatie door het volgen van therapie nog een laatste kans. Het is helaas zo dat hoe langer men wacht met het aanpakken van een moeilijke relatie, hoe ingewikkelder de problemen worden.

Relatietherapie is niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Het is bijvoorbeeld ook een heel goed middel om tot verdieping van een relatie te komen.

Tijdens relatietherapie kan ook duidelijk worden dat beide partners er alsnog voor kiezen om de relatie te beëindigen, of om een zogenaamde “proefscheiding” aan te gaan. In dat geval kan de relatietherapeut het paar begeleiden om dit proces zo soepel en respectvol mogelijk te laten verlopen.

Heb je vragen over je relatie? Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt, waaronder ik zelf.

Heb je vragen over relatietherapie Utrecht? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje naar praktijk Psycholoog Utrecht ter attentie van Daniella Postma.