Stress en burn-out behandeling bij Psycholoog Utrecht

Wat is burn-out?

Een burn-out slachtoffer aan het woord:
Als je een burn-out hebt of er tegenaan zit heb je met uiteenlopende klachten te maken. Vaak heb je bij burn-out klachten in eerste instantie niet eens in de gaten dat ze bij een burn-out horen. Dat kan komen omdat je al langere tijd last hebt van deze klachten. Veel voorkomende burn-out klachten zijn: vermoeidheid, geheugenverlies, slaapproblemen, verdriet en het gevoel dat je opgebrand bent. Je bent je aan de klachten gaan aanpassen en je hebt jezelf wijs gemaakt dat dit er nu eenmaal bij hoort. Je bent zelfs gewend geraakt aan vermoeidheid en ongemak. De vermoeidheid is zo sterk dat je je niet eens meer kunt herinneren hoe het is ontstaan. Het is vaak ook een vermoeidheid die je in eenzaamheid doormaakt.

Burn-out: Uitputting, afstand nemen, verloren voelen

De vermoeidheid is er ook de oorzaak van dat je psychisch en lichamelijk uitgeput raakt, je raakt vervreemd van jezelf. Je twijfelt aan je eigen kunnen en er ontstaat een soort cynisme: je neemt meer en meer afstand van je werk en je sociale omgeving. Je trekt je terug. Alles voelt als een verplichting. Plezier is daardoor al lang verdwenen. Je bent totaal het overzicht kwijt. Je bent overgeleverd aan de genade van de mensen om je heen. Mensen die je eigenlijk liever niet om je heen hebt. Je voelt je klein en heel erg verloren…

Psycholoog Utrecht kan helpen bij een burn-out

We gaan samen eerste kijken waar je tegen aan loopt waarom is je lichaam uitgeput, wat gaat er allemaal in je hoofd om. Meestal pakken we een burn-out aan met gespreks- en gedragstherapie zo proberen we de energie in je lijf weer terug te gaan.

Daarna gaan we aan de slag met cognitieve gedragstherapie zo gaan we kijken naar de gedragsveranderingen die kunnen voorkomen dat de burn-out klachten terugkeren. We gaan bijvoorbeeld opzoek waarom je zo moe bent en gaan samen kijken hoe we dit in de toekomt kunnen voorkomen.

Meer over burn-out

Wil je meer weten over een burn-out dan kan je onze blog lezen op deze website: burn-out blog of doe onze burn-out test van 4 minuten dan kan je kijken of je last hebt van een burn-out.

Contact met Psycholoog Utrecht

Heb je nog vragen hoe we te werk gaan bij stress en burn-out klachten en wat we precies gaan doen. Bel dan mijn praktijkassistent zij vertelt je er meer over of stuur een mailtje via het contactformulier.