Algemene informatie

Wanneer ga je op bezoek bij een psycholoog?

Goed om te weten is dat een psycholoog met heel veel verschillende klachten kan helpen en in heel veel situaties of lastige problemen je ondersteuning kan geven. Het verschilt per persoon wanneer ze ervoor kiezen om naar een Psycholoog te gaan. In mijn psychologenpraktijk in Utrecht kom ik heel veel verschillende mensen tegen met heel verschillende klachten. Soms kiezen mensen er al heel snel voor om naar een psycholoog te gaan, soms pas al de klachten zó erg in de weg zitten dat ermee doorgaan op dat moment gewoon niet meer uit te houden is.

Je kan bij mij langs komen als je je geestelijk niet goed voelt, als je vastloopt, geen zin meer hebt. Je mag dat best breed zien. Kom bij me langs wanneer je het niet meer alleen kunt. Eigenlijk moet je een psycholoog zien als een soort huisarts alleen bij een huisarts ga je naar toe als je je fysieke niet goed voelt en bij een psycholoog is dat als je je geestelijk niet goed voelt.

Soms wordt je ook doorgestuurd door een huisarts naar een psycholoog als je je geestelijk niet lekker in je vel zit, maar je kunt ook zelf op zoek naar een psycholoog die bij je past.

Therapie bij Daniella Postma

We beginnen de therapie altijd met een intake gesprek. Hierin kan je meteen alles aan me vertellen wat er aan de hand is en waar je aan wilt werken. Zo krijg ik meteen een goed beeld van hoe je je voelt en waar we aan kunnen werken.. We maken samen een behandelplan: zo kan je meteen zien hoeveel afspraken we ongeveer nodig hebben en wat de kosten ongeveer worden.

Een individueel gesprek bij mij duurt meestal tussen de 45 en 60 minuten.

Belangrijk om te weten: in mijn therapie doe ik aan klachtenverlichting maar focus ik me ook erg op je de juiste tools meegeven om weerbaarder te zijn in de toekomst. Zo voel je je niet alleen nu beter, maar ben je ook mentaal zodanig sterker geworden dat je in de toekomst in vergelijkbare situaties precies weet hoe je er mee om moet gaan.

Handig om te weten:

  • Een klacht over uw psycholoog?
    Psycholoog Utrecht werkt geheel conform de beroepsethische regels van het NIP. Heb je een klacht dan kan je die altijd met mij bespreken.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over de therapie bij Daniella Postma? Bel dan even met mijn praktijkassistenten zij kan je helpen bij alle vragen die jij hebt! Bel met 030 – 22 70 090.