Relatietherapie Utrecht

Relatietherapie richt zich in eerste instantie op het oplossen van problemen in een liefdesrelatie. In iedere relatie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor. Dit is normaal en hoeft niet te betekenen dat je relatie slecht is. Maar soms, soms gaat het niet meer. Dan is er altijd ruzie of helemaal geen communicatie meer bijvoorbeeld. Jullie houden nog wel van elkaar, maar hebben steeds meer moeite om ‘normaal’ met elkaar om te gaan.

Wanneer jullie er samen echt niet meer uit komen, staan jullie voor de keus om ofwel de relatie te beëindigen, of hulp van buitenaf in te schakelen. Indien er voor het laatste gekozen wordt kan relatietherapie een goed idee zijn.

Weer worden wie jullie waren

Het samen zijn komt steeds meer onder druk. Gewoon even lekker samen op de bank, iets leuks gaan doen, het lijkt wel of jullie dat niet meer kunnen. Eigenlijk willen jullie weer ‘gewoon’ zoals vroeger het met elkaar leuk hebben. Vroeger kan niet teruggehaald worden met relatietherapie, maar wel kunnen jullie leren opnieuw elkaar te zien voor wie jullie zijn. Jullie leren weer naar elkaar te luisteren, met elkaar te communiceren en elkaar weer te waarderen voor wat jullie voor elkaar betekenen.

We geven niet allemaal relatietherapie zo geef Daniella Postma en Agnes van Rossum nog geen relatietherapie. Wel kunnen Agnes Garst, Tessa Hoekzema en Zenda Franssen helpen bij relatieproblemen. Hieronder kan je alvast kennis met ze maken.

Relatietherapeuten Agnes Garst, Tessa Hoekzema en Zenda Franssen

Wij zijn Agnes Garst, Zenda Franssen en Tessa Hoekzema. We zijn alle drie psycholoog en hebben ruime opleiding en ervaring met relatietherapie. We hebben alle drie een eigen psychologenpraktijk in Utrecht.

Lees vooral ook meer over onze op onze eigen websites: Relatietherapie Utrecht – Agnes Garst, Relatietherapie Utrecht – Tessa Hoekzema en Relatietherapie Utrecht – Zenda Franssen.

Samen weer gelukkig

Met relatietherapie hervinden jullie weer wat jullie samen gelukkig maakt. Jullie leren de patronen en structuren van hoe jullie tot elkaar verhouden te doorzien en waar nodig te doorbreken.

Als relatietherapeuten brengen wij samen met jullie de problemen in de relatie in kaart. Hieruit kunnen onder andere nieuwe omgangsvormen en een betere communicatie voortkomen.

Doel van Relatietherapie Utrecht is het doorbreken van de neerwaartse spiraal en ervoor zorgen dat de relatie voor jullie allebei weer bevredigend wordt.

Als relatietherapeut kunnen wij echter geen kant en klare oplossingen bieden. Jullie zullen serieus energie moeten steken in jezelf en de relatie om de therapie te laten slagen.

Bij Relatietherapie Utrecht kan het gebeuren dat er onverwachte dieperliggende oorzaken boven komen die (mede) oorzaak zijn van de relatieproblemen. Je kunt dan denken aan een depressie, een burn-out of een onverwerkt trauma bij een van de partners.

Relatietherapie Utrecht: Laatste strohalm?

Wat je vaak ziet is dat relatietherapie ingezet wordt als laatste strohalm: de partners staan eigenlijk al op het punt om uit elkaar te gaan. Ze geven de relatie door het volgen van therapie nog een laatste kans. Het is helaas zo dat hoe langer men wacht met het aanpakken van een moeilijke relatie, hoe ingewikkelder de problemen worden.

Relatietherapie is niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Het is bijvoorbeeld ook een heel goed middel om tot verdieping van een relatie te komen.

Tijdens relatietherapie kan ook duidelijk worden dat beide partners er alsnog voor kiezen om de relatie te beëindigen, of om een zogenaamde “proefscheiding” aan te gaan. In dat geval kan de relatietherapeut het paar begeleiden om dit proces zo soepel en respectvol mogelijk te laten verlopen.

Relatietherapie Blog

Op deze website staat ook een blog over relatietherapie.

“Als stoppen met elkaar (nog) geen optie is, als er nog liefde is, besef dan dat het mogelijk is om je relatie te redden. Een goede relatietherapeut weet hoe met relatietherapie. Als je samen verder wilt, dan kan dat ook.”

Lees hier de hele blog: Je relatie redden

Contact met Psycholoog Utrecht

Heb je vragen over relatietherapie Utrecht? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje naar praktijk Psycholoog Utrecht.